услуги

Віза в Італію – Італійське посольство в Києві

З радістю повідомляємо, що туристична компанія «Україна Віаджі» акредитована в італійському консульстві для подачі документів на туристичну візу в Італію без вашої особистої присутності.

Тому наші фахівці подбають про якісну і швидку підготовку всіх необхідних документів, з огляду на актуальні вимоги консульства і не навантажуючи вас зайвими додатковими турботами. Безумовно ми не даємо 100% гарантії на отримання візи до Італії, оскільки рішення з видачі приймається виключно співробітниками візового відділу консульства. Однак дуже важливу роль грає правильність та повнота зібраного пакета. Ми уважно ставимося до кожного нашого туриста і даємо індивідуальні рекомендації з урахуванням особливостей отримувача для досягнення позитивного результату. Згідно з опитувальним листом ми заповнюємо анкети, готуємо страховий поліс, бронюємо авіаквитки і готель. Посольство Італії прагне до спрощення процедури видачі віз і за останній рік було внесено ряд змін, що полегшує підготовку документів, а також, що не менш важливо, значно спрощено процедуру отримання візи до Італії для дітей. Подорожувати сім’єю стало легше. Дотримуйтесь наших рекомендацій і процес підготовки документів займе мінімум вашого часу. Віза до Італії – це просто!

Документи на туристичну візу

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

  1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі італійською або англійською мовою, машинописом або друкованими літерами від руки; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси, контактного номеру телефону, включно із кодом міста, та з особистим підписом заявника (у двох пунктах анкети). Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.

  1. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:
  • ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ

на фірмовому бланку роботодавця, із зазначенням номерів телефонів, адреси роботодавця, особових даних працівника, дати його зарахування на роботу, займаної посади та заробітної платні (з розшифровкою щомісячної зарплати за останні 6 місяців). У довідці повинні бути вказані дати поїздки та підтвердження того, що на час поїздки за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

Приватні підприємці подають:
• оригінал і копію свідоцтва про реєстрацію

АБО
• довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців (дійсна протягом одного місяця)
АБО
• звіт за останній звітний період (згідно групи ФОП на єдиному податку) з печаткою чи квитанцією з податкової.

Працівники приватних підприємців подають:
• довідку з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців,
• копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.

Пенсіонери подають:
• оригінал і копію пенсійного посвідчення.

Учні та студенти подають:
• завірену печаткою довідку з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця.

У випадку відсутності офіційного місця зайнятості:
• письмова заява, у якій висвітлюється економічне становище заявника. До заяви може додаватися підтверджувальна документація.

  1. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ зарезервовані на весь термін перебування в Італії:

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишку на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;
АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ;
AБО
оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria), виданого італійською установою;
АБО
НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

Увага! Не можна знімати гроші з карти до подачі і під час розгляду документів консульством !!!

Консульство також може продзвонити в банк і направити письмовий запит про підтвердження видачі довідки на конкретну людину. У разі подання некоректної інформації консульство має право відмовити у видачі візи.

  1. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

в оригіналі та копії, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на запланований термін дії візи + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі.

  1. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

  • оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
    • оригінал та копія страховки «green card»,
    • оригінал та копія посвідчення водія,
    • якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.
  1. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (надаються за бажанням заявника):
  • документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія).
  1. ПАСПОРТИ:
  • Закордонний паспорті копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
    • Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
    • Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

УВАГА!!! Для неповнолітніх потрібно:

Якщо неповнолітньому просять візу у паспорт одного з батьків, дитина повинна бути вписана у цей паспорт З ФОТОГРАФІЄЮ(обов’язково).

  1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), підписана одним із батьків або опікунів.

  1. БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ(із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників).

Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідне бронювання готелів.

  1. Оригінал і копія СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ з перекладом.

Якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати документи, які засвідчують зміну прізвища.

  1. Оригінал і копія НОТАРІАЛЬНОЇ ЗГОДИ

на здійснення дитиною закордонної подорожі на весь період одноразової поїздки з боку того з батьків, хто НЕ супроводжує дитину у поїздці.

Примітка: З 1-го жовтня 2013 року НЕ ПОТРІБЕН АПОСТИЛЬ на нотаріальній згоді на здійснення дитиною туристичної поїздки в Італію, ЛИШЕ ЯКЩО ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД ОФОРМЛЕНО В УКРАЇНІ.

У згоді на виїзд повинно бути зазначено:
 що дитина виїжджає за кордон в Італію,
 дати поїздки,
 дані супроводжуючої особи згідно внутрішнього паспорта .

У разі відсутності одного з батьків замість дозволу на виїзд дитини від нього необхідно надати ІНШІ АКТИ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ, оригінали яких повинні бути апостильовані і з професійним перекладом:

  • якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати відповідне рішення суду, дійсне протягом 6 місяців з дати видачі;
    • допускається судове рішення про визнання одного з батьків безвісти зниклим (дійсне протягом 6 місяців з дати видачі);
    • Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається витяг (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;
    • Якщо один із батьків помер, необхідно надати свідоцтво про смерть.
  1. КОПІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ батька та матері,які дають згоду на виїзд дитини за кордон.
  2. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:
  • завірена печаткою ДОВІДКА з навчального закладу(для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях), дійсна протягом одного місяця.
  1. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії (з боку батьків, або супроводжуючої особи):

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника та номера картки. У випадку надання іменноїбанківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяця) з банка із вказанням залишка на поточному некартковому банківському рахунку, дійсна протягом щонайменше 3 останніх місяців, та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ;

AБО
оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria);

АБО
НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

  1. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

в оригіналі та копії, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на запланований термін дії візи + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.

  1. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

  • оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
    • оригінал та копія страховки «green card»,
    • оригінал та копія посвідчення водія,
    • якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.
  1. ДОКУМЕНТИ СУПРОВОДЖУЮЧОЇ ОСОБИ

Якщо дитина виїжджає у супроводі матері та/або батька, яка/який вже має ДІЙСНУ ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ, необхідно пред’явити паспорт цього з батьків, ксерокопію сторінки з його/її особовими даними та копію візи, термін дії якої однаковий або перевищує термін візи дитини.

 

  1. ПАСПОРТИ:
  • Закордонний паспорті копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
    • Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (такопії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
    • Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

Сповіщаємо, що за вимогою Посольства Італії в Києві, у випадку запиту візи неповнолітнім заявникам, батьки яких уже мають шенгенські візи, обов’язково потрібно надавати оригінали паспортів батьків.

Паспорти з візами лише демонструються при подачі та повертаються співробітникам туристичних агенств.

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.

Задать вопрос